"7000 godina perzijske umjetnosti" vidjelo više od 55.000 posjetitelja

IZLOŽBU "7000 godina perzijske umjetnosti" u zagrebačkom Muzeju "Mimara" do sada je vidjelo više od 55.000 posjetitelja, što ju čini jednom od najposjećenijih hrvatskih izložaba u proteklih nekoliko godina, izjavio je voditelj Odjela za marketing i propagandu u "Mimari" Siniša Pušonjić.

Po njegovim riječima, među posjetiteljima je bilo najviše učenika i studenata, a dolazili su organizirano iz cijele Hrvatske, najviše iz Varaždina i Čakovca.

Skupnih turističkih posjeta najviše je bilo iz susjedne Slovenije, Madžarske, BiH, te nešto malo iz Beograda, rekao je dodavši kako očekuju još dosta grupnih posjeta do kraja mjeseca, kada se izložba zatvara.

Zagreb je zadnje odredište te "putujuće izložbe" prije njezina povratka u Teheran.

Radi usporedbe s dosadašnjim većim izložbama održanima u tom muzeju, Pušonjić je podsjetio kako je prije desetak godina u "Mimari" oko 100.000 posjetitelja vidjelo izložbe "Put svile" i "Sveti trag".

Izložba "7000 godina perzijske umjetnosti" iz fundusa teheranskog Nacionalnog muzeja obuhvaća oko 170 izložaka iz razdoblja od 6500. godine prije Krista do desetog stoljeća poslije Krista, a otvorena je 29. rujna prošle godine.

Autorica izložbe je voditeljica središnje riznice Iranskog narodnog muzeja arheologinja Zahra Jafar Mohammadi, a izložbu su zajednički ostvarili Iranski narodni muzej u Teheranu, muzej "Mimara" i Iranski kulturni centar u Zagrebu.

Pročitajte više