95 posto izbjeglih Hrvata želi ostati u Kninu

ZA TRAJAN ostanak u Kninu izjasnilo se 95,2 posto anketiranih naseljenih Hrvata na kninskom području, a u treće zemlje želi otići petero ispitanika.

Anketu na temu "Želite li ostati trajno u Kninu" provela je Udruga naseljenih Hrvata Knin, a o njezinim rezultatima danas su izvijestili na konferenciji za novinare.

Anketom su bila obuhvaćena 862 ispitanika ili 10 posto naseljenika na kninskom području, a ispitanici sa članovima svoje obitelji predstavljaju 3550 osoba.

Od toga broja ispitanika, 74 posto su naseljeni Hrvati iz BiH, ostali ispitanici su iz drugih krajeva Hrvatske i bivše Jugoslavije, a za trajni ostanak u Kninu izjasnilo se njih 821 ili čak 95,2 posto.

Od 41 osobe, koja ne želi ostati na kninskom području, što je 5 posto anketiranih, samo njih pet žele otići u neku treću zemlju, rekao je Jozo Kolak, predsjednik Udruge naseljenih Hrvata Knin.

Anketirani su odgovorili i na pitanje kako žele da im se riješi stambeno pitanje. Najveći broj njih 375 ili 46,20 posto izjasnili su se za dodjelu stana, 254 anketiranih žele stambeni problem rješiti u stanu ili kući koju je država otkupila putem Agencije za promet nekretninama, a 18 posto spremno je na gradnju vlastite obiteljske kuće uz pomoć hrvatske države.

Pročitajte više