Afera Strojarska: Inspekcija zatvorila gradilište, a Bandić optužuje za predizborna podmetanja!

Foto:  Index

MINISTARSTVO graditeljstva i prostornoga uređenja završilo je danas inspekcijski pregled na gradilištu u Strojarskoj. Kako stoji u izvještaju Ministarstva na jednom dijelu gradilišta utvrđeno je kako se radovi objavljaju na dijelu zemljišta na kojem se ne bi smjeli obavljati radovi, te je diio gradilišta odmah zatvoren. 

"Na k.č. „345/3“ k.o. Trnje (južno gradilište), Strojarska ulica, izvršen je iskop zemlje dubine cca 5,0 do 6,0 m te izvedena zaštitna konstrukcija građevinske jame duž cijele južne, zapadne i istočne međe / konstrukcija od čeličnih profila sidrenih/, te izvedena zemljana rampa koja služi za potrebe izvođenja građevinskih radova za gradnju poslovnog kompleksa na k.č. 345/1 k.o. Trnje, Strojarska ulica, u Zagrebu. Na toj lokaciji nije ishođena potvrda glavnog projekta za gradnju na k.č.br. „345/3“, K.o. Trnje, stoga je gradilište zatvoreno", stoji u nalazu inspekcije. 
 
Milijun kuna ide za derutni zagrebački vrtić?
 
No, ovo nije kraj s obzirom da se daljnji inspekcijski postupak nastavlja.
 
Čelnik VMD-a Antun Mikec poručio je jučer javnosti da je spreman donirati milijun kuna za neki derutni vrtić ako Građevinska inspekcija pronađe neku nepravilnost. Sudeći prema prvim rezultatima Inspekcije zagrebački mališani imaju se čemu radovati. 
 
Bandić: To su špekulacije, sve je čisto
 
"Nema tu slučaja. Sve je riješeno!", rekao je  gradonačelnik Milan Bandić u izjavi za Radio Sljeme govoreći o aferi Strojarska. Bandić kaže da su svi zakoni poštovani kao i da Grad ne pogoduje Crkvi. 
Naravno, Bandić je sve "upakirao" u predizborna podmetanja. 
 
"Poštovani su procedura i zakoni. Sve je ostalo plod špekulacija", naglasio je Bandić dodajući da se nadležnim institucija mogu javiti svi koji imaju informaciju o nekoj "nepodopštini" za vrijeme rješavanja imovinsko-pravnih problema. 
 
"Ja jamčim da toga nema!", rekao je Bandić dodajući da su investitori  pokazali dokumente prema kojima imaju pravo graditi.   
 
Podsjetimo kako je aferu Strojarska otvorio Index s nizom članaka nakon čega je resorno Ministarstvo moralo reagirati. 
 
> Afera Strojarska: Imamo dokument u kojem Bandić nudi sve usluge za realizaciju projekta! 
 
 

 

Pročitajte više