Američka ministrica zdravstva daje ostavku zbog kaotičnog početka Obamacarea

Foto: Guliver Image / Getty Images

AMERIČKA ministrica zdravstva Kathleen Sebelius dat će ostavku, čime će platiti cijenu kaotičnog početka reforme zdravstvenog sustava predsjednika Baracka Obame, objavili su u četvrtak američki dužnosnici.

Sebelius, koja je na tom mjestu već pet godina, dat će ostavku u petak a trebala bi je zamijeniti Sylvia Mathews Burwell iz ministarstva financija.

Administracija se nada da će ta ostavka simbolično označiti kraj poteškoća s kojima se suočila zdravstvena reforma Obamacare, koja je bila žrtva lošeg funkcioniranja internetske stranice savezne vlade putem koje su se Amerikanci trebali upisati za zdravstveno osiguranje.

Trenutno se oko 7,5 milijuna Amerikanaca upisalo putem interneta, što je brojka koju su ovaj tjedan pozdravili Obama i njegovi savjetnici kao pobjedu pred skepticima koji su tvrdili da reforma nikad neće funkcionirati i da će se Amerikanci odbiti registrirati.

Obama računa da će Burwell uspješnim upravljanjem stati na kraj problemima, pred novo razdoblje registracije u studenom.

Pročitajte više