Anketa: Josipoviću pada popularnost, u drugi krug ulazi s Kolindom

Foto: Index

DA SE predsjednički izbori održavaju danas, u drugi krug ušli bi Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović, pokazala je anketa koju je za Novu TV proveo Ipsos Puls.

Za Josipovića bi glasalo 46 posto birača, dok bi HDZ-ova kandidatkinja dobila 29,8 posto glasova. Treći je kandidat Hrvatske zore Milan Kujundžić, koji ima potporu 7,6 posto birača.

Neodlučno je 8,4 posto birača, a ostali glasovi podijeljeni su između Ivana Grubišića (2,7 posto), Ivana Rude (1,3 posto) i Ante Đapića (0,6 posto), dok bi 3,5 posto birača najradije glasalo za "nekog drugog".

Prema ovom istraživanju, u drugom bi krugu Josipović dobio 53 posto glasova, a Grabar Kitarović 37 posto glasova, dok je 10 posto birača i dalje neodlučno.

No, kada se promatraju trendovi u zadnja tri mjeseca, primjetno je da Josipovićeva popularnost pada. U rujnu je aktualnog predsjednika podržavalo 48,8 posto birača, u listopadu je imao potporu 47,8 posto birača, a sada je na 46 posto.

Kujundžićev rejting istovremeno je u usponu. U rujnu je Kujundžića podržavao 3,9 posto birača, u listopadu 4,8 posto, a sada će već na 7,6 posto. Grabar Kitarović u rujnu je imala podršku 32,8 posto birača, u listopadu je narasla na 33,4 posto, da bi joj rejting sada pao ispod 30 posto.

Pročitajte više