Baldasar se ponovno osramotio: Za ravnatelja Zlatnih vrata htio HNS-ovca osuđenog za prijetnju

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar ponovno se osramotio. Za ravnatelja Centra za kulturu Zlatna vrata namjerio je instalirati potpredsjednika trogirskog HNS-a Slavena Jažu, koji je pravomoćno 2012. godine osuđen za prijetnju na novčanu kaznu.

Već smo pisali o Jaži, bivšem ravnatelj Pučkog učilišta u Trogiru, koji je potreban staž za novu ravnateljsku dužnost nadoknadio godinom staža na radnom mjestu voditelja wellness centra u hotelu Rotonda u Segetu.

Postupak se ne vodi jer je okončan

Ništa sporno nisu vidjeli u Gradu Splitu, no Jažo im je, čini se, prešutio detalj da je pravomoćno osuđen za prijetnju. O tome predsjednik Upravnog vijeća Zlatnih vrata SDP-ovac Igor Novaković ništa nije znao kada smo ga jutros pitali o ovome.

Kaže da su svi kandidati dostavili potvrdu da se protiv njih ne vodi kazneni postupak. Tehnički, po tom kriteriju, Jažo je čist jer je njegov kazneni postupak okončan te se više ne vodi.

Jažo: To je ništa

Jutros smo i Jažu nazvali da ga pitamo sjeća li se te presude i kako se s njom mogao javiti na natječaj.

"Ma to je ništa, novčana kazna, prekršaj, policija je odbacila tu prijavu...", pokušao je uvjeriti Jažo, no Index raspolaže s presudama iz kojih je vidljivo da se postupak vodio po privatnoj tužbi pred Općinskim sudom, dok je Županijski sud potvrdio osuđujuću presudu.

Jažo povukao kandidaturu, dosta mu medijske hajke

Par sati nakon razgovora sreli smo predsjednika županijskog HNS-a Klementa Bašića, koji nas je izvijestio kako je Jažo odustao od kandidature jer mu ne treba medijska hajka. Interesantno, Jažo nam jutros nije ništa kazao o tome da je odustao od kandidature.

Upravno vijeće koje vodi Novaković izabralo ga je prošli tjedan kao svoj prijedlog Gradskom vijeću za ravnatelja, jer su vodili računa prvenstveno o njegovim dobrim rezultatima koje je ostvario na čelu Učilišta u Trogiru.

 

Pročitajte više