Bandić o smanjenju plaća: Bolje da sam režem, Vladi će doći mail iz Bruxellesa

Foto: Hina

IZGRADNJA Centra za gospodarenje otpadom jedan je od strateških projekata Zagreba, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Još je jednom iskoristio priliku i da Vladi pošalje packu kad su u pitanju aktualne uštede u proračunu.

Projekt odvajanja otpada u Zagrebu je trebao zaživjeti prije mjesec dana, ali odgođen je zbog nedostatka uvjeta. Bandić kaže da su sad na dobrom putu da to s resornim ministarstvom i riješe: "Narednih godinu i pol dana ćemo negdje oko 90 milijuna kuna uložiti u komunalnu opremu, to su kante, kontejneri, posude, itd. za odvojeno prikupljanje otpada." Odvajati bi se trebalo 75 posto ukupne količine, što bi rezultiralo upola manjom cifrom na računima. Bolje uvjete za gospodarenje otpadom sigurno će omogućiti Centar namijenjen upravo tome koji se tek mora izgraditi. Problem je lokacija, spominje se Resnik, ali tamošnji stanovnici se bune. Bandićeva poruka je uvijek ista: "Dogovorit ćemo se."

"2018. je deadline da završimo Centar za gospodarenje otpadom i termičku obradu. Idu rokovi, Skupština nema odmora ovo ljeto, kao ni prošle godine, i mi ćemo do kraja godine usvojiti sve potrebne dokumente i posložiti datume." Kao što je ustrajan u izgradnji Centra, Bandić je čvrst i u odluci da se uštedi na plaćama iz gradskog proračuna. Reže se od četiri do 15 posto, čemu se naviše protive kulturnjaci. Bandić poručuje: "To se izbjeći ne može, a za isti potez trebala bi napraviti i Vlada."

"Moramo kresati troškove jer ćemo u suprotnom dobiti mail iz Bruxellesa, onda ćemo to morati napraviti po naputku pa je bolje da ja to napravim sam. Ovi u Vladi će to morati napraviti po naputku iz Bruxellesa. Doći će mail iz Bruxellesa pa će to morati napraviti kao što su napravili Španjolci, Portugalci, Grci, Talijani zadnji... I to nas čeka", rekao je.

Pročitajte više