Beogradski mediji: "Branitelji s Gotovinom i Markačem protiv Josipovića", "Gotovina jači od države"

Screenshot: Politika.rs, Danas.rs

VEĆINA eogradskih tiskanih medija u utorak izvješćuje o dvjema kolonama kojima je odana počast vukovarskim žrtvama, ističući kako je državni vrh odustao i povukao se nakon što su im ratni veterani zapriječili put.

"Branitelji s Gotovinom i Markačem protiv Josipovića", naslov je kojim "Politika" izvješćuje o jučerašnjem mimohodu u Vukovaru i ističe kako su "Josipović, Milanović i Leko odustali od Kolone sjećanja u Vukovaru" te da su se "generali Gotovina, Markač i Čermak pridružili koloni branitelja".

List "Danas" u naslovu ističe kako su "Josipović i Milanović bojkotirani u Vukovaru" i navodi kako su "tri zapovjednika hrvatskih postrojbi u Vukovaru iz 1991. Mile Dedaković Jastreb, Branko Borković Mladi Jastreb i Tomislav Merčep ostali jučer uz hrvatski državni vrh do kraja tradicionalnog službenog protokola" te da je "to sve od potpore koju su u Vukovaru za vladinu politiku prema manjinama" jučer dobili hrvatski predsjednik i premijer s ministrima.


"Večernje novosti" pišu da je "zbog bojkota u Koloni sećanja, državni vrh napustio Vukovar", dok se tabloid "Kurir" opredijelio za naslov "Gotovina jači od države", ocjenjujući da je podjela "posljedica višetjednih sukoba između vukovarskih veterana s policijom i njihova protivljenja uvođenju dvojezičnosti u taj grad".

Službene ocjene Beograda o jučerašnjem mimohodu u Vukovaru su izostale, kao što su državni dužnosnici uglavnom suzdržani i u komentarima višetjednih prosvjeda protiv ćirilice u Vukovaru.

Pročitajte više