Borba protiv korupcije u BiH: Nakon Budimira, u Mostaru i Posušju privedene još četiri osobe

Foto: Klix.ba

U NASTAVKU akcije kodnog naziva "Patriot", postupajući po usmenim naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su četiri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela iz oblasti korupcije u vezi s organiziranim kriminalom, javlja Radio Sarajevo.

Uhićene osobe bit će privedene u službene prostorije SIPA-e, gdje će se vršiti daljnja kriminalistička obrada, a zatim će biti proslijeđene Tužiteljstvu BiH.

"U okviru ovih aktivnosti izvršeni su pretresi tri lokacije na području Posušja i Mostara, kojom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta poslovna dokumentacija koja se dovodi u vezi s izvršenjem navedenih kaznenih djela, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku", navodi se u priopćenju policije.

Podsjećamo, tijekom akcije "Patriot" u petak uhićeno je devet osoba, među kojima je i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i Petar Barišić, savjetnik predsjednika FBiH za pitanje branitelja. Tom prilikom pretresi su izvršeni na osam lokacija. Dosad je u akciji "Patriot" privedeno 13 osoba.

 

Pročitajte više