Brazilska predsjednica Rousseff: Neću biti žrtvom izbornog terorizma

Foto: FAH

BRAZILSKA predsjednica Dilma Rousseff rekla je u petak kako nije znala ništa o navodnim korupcijskim radnjama u stranci, a koje su povezane s naftnom firmom Petrobas, prenosi Xinhua.

Početkom tjedna u brazilskom časopisu Veja lansirana je optužba protiv Rousseff i njezinog prethodnika, Luiza Inacija Lule da Silve, tereteći ih za upoznatost s koruptivnim radnjama vezanima uz Petrobas.

Paulo Roberto Costa, bivši direktor Petrobasa, optužio je Rousseffinu Radničku stranku za primanje mita od Petrobasa. Optužbe su se negativno odrazile na njezinu predsjedničku kampanju.

Rousseff: Veja se bavi izbornim terorizmom


Rousseff je odgovorila na optužbe, ističući kako je to što novine Veja rade zločin, misleći pritom na objavljivanje optužba bez upućivanja na bilo kakve dokaze.

"Ne mogu ostati po strani pred ovakvim izbornim terorizmom koji organiziraju novine Veja, uz podršku partnera iz sjene", rekla je.

"Bez podastiranja ikakvih dokaza, i to na temelju izjava ljudi koji pripadaju kriminalnome svijetu, Veja pokušava uvući Lulu i mene u priču o petrobasu, koja je još uvijek u fazi istrage. Svaki put kad kandidat Radničke stranke ostvari prednost u anketama, Veja lansira članak putem kojega želi utjecati na glasače. To je apsurdno, to je kažnjivo", upozorila je predsjednica Brazila.

Pročitajte više