Čeka nas kišni tjedan uz snijeg u gorju, prvi dani prosinca donijet će snježne pahulje i u Zagreb

Ilustracija: Hina

U IDUĆEM nas tjednu očekuje hladno i promjenjivo vrijeme s dosta kiše, a u gorskim predjelima prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda bit će i snijega.

Sutra će vrijeme u većem dijelu unutrašnjosti biti oblačno i maglovito, ali se očekuju i sunčana razdoblja osobito u gorju, te u Slavoniji i Baranji. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab, na Jadranu, ujutro slaba bura, a tijekom dana mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 5 i 10, a najviša dnevna od 4 do 9, na Jadranu između 14 i 18 stupnjeva.

Do srijede će vrijeme biti bez veće promjene - i dalje na Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnjosti oblačno i maglovito. Od četvrtka promjenljivo mjestimice s kišom, osobito na Jadranu, dok za gorske predjele DHMZ za četvrtak prognozira i snježne padaline.

S prosincem snježne pahulje stižu u veći dio kontinentalne Hrvatske

Ako je vjerovati dugoročnim prognozama, prvi prosinački tjedan bi osim kiše mogao donijeti snježne pahulje ne samo u gorskim predjelima, nego i u većem dijelu kontinentalne Hrvatske, ali nije za očekivati debeli snježni pokrivač.

AccuWeather prognoza za prosinac (Zagreb):
 

Pročitajte više