Crkva o predsjednici: Nakon mraka ona je pozvana, ona je preporoditelj, ona je hrvatska jezgra

Foto: FAH

"ONA je pozvana biti na čelu stvarnih preporoditelja", tim je riječima opisao buduću predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić u svom uredničkom komentaru.

Petnaest godina slabili su Hrvatsku


Da je Grabar Kitarović "stvarni preporoditelj" samo je dio komplimenata neslužbenog glasila Crkve u Hrvata koji zaključuje da je pobjeda na Predsjedničkim izborima zapravo pobjeda "hrvatske jezgre" koja je  posljednjih 15 godina "višestruko ponižavana i razarana".

"Glasovi dani budućoj predsjednici velika su i odgovorna obveza za nju osobno, ali i za sve instance državnih vlasti, političke stranke i za sve ljude dobre volje. Od nove predsjednice očekuje se odlučan prekid s dosadašnjim usmjerenjem Hrvatske i sa svim konotacijama koje je to usmjerenje sa sobom nosilo, jer je više nego očito da je Hrvatska u posljednjih 15 godina uvelike slabljena te je smišljeno gotovo posve obezvrijeđeno i njezino članstvo u euroatlantskim integracijama. Htjela ili ne htjela, buduća predsjednica mora biti znak služenja općemu dobru u Hrvatskoj i u svijetu ili će iznevjeriti svoje glasače i hrvatski narod", stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila.

Prikriveni jugofili

Crkva u Hrvata smatra da je u posljednjih 15 godina vladao mrak odnosno grupa ljudi koja je radila sve da bi Hrvatska nazadovala.

"Otvoreno treba reći da je posljednjih 15 godina Hrvatskom kao državom, ali i mnogim procesima u hrvatskom društvu, upravljao duh djelomično preobraženoga, a zapravo kontinuiranoga, može se reći, mekoga, nacionalno premalo svjesnoga ili gotovo nesvjesnoga sve do antinacionalnoga, zapravo jugofilstvom prožetoga hrvatskoga komunističkoga mentaliteta i usmjerenja, a da to nije bilo ozakonjeno ili barem proklamirano u ikojem stranačkom političkom programu", stoji u Glasu Koncila dodajući da je ta manjina ovladala gotovo svim važnim funkcijama u hrvatskom društvu i hrvatskoj državi te je uspjela obmanuti velik broj hrvatskih građana koji toj opciji nikada ne bi dali svoj glas kad bi stvarno znali koji su stvarni ciljevi i naumi te skupine.

Pročitajte više