Dobio tisuću kuna za prijevoz 2 kilograma amfetamina, sada mora tri i pol godine u zatvor

Ilustracija: MUP

MAXIMILIAN MILENKO DALMATIN zvani Mili i Maksi osuđen je u Splitu nepravomoćno na tri i pol godine zatvora zbog transporta gotovo dvije kilograma amfetamina kojeg je policija prije godinu dana pronašla u Audiju Q3 zaustavljenom na jadranskoj magistrali u Sumpetru.

Za tisuću kuna tri i pol godine zatvora

Droga je bila skrivena u torbi koju mu je u Malom Ratu predao Slaven Cvitanović. Dalmatin je za prijevoz torbe nagrađen sa tisuću kuna, a na sudu je izjavio da nije znao što vozi i da je torbu uzeo nakon što ga je Cvitanović zamolio. Tvrdio je i da je Cvitanovića slučajno susreo na plaži u Malom Ratu, no sud je u tom dijelu poklonio vjeru policajcu Odjela za droge koji je držao Cvitanovića pod prismotrom te je dojavio kolegama da se Dalmatin uputio prema Splitu s torbom koju je pokupio iz Cvitanovićevog Hyundai Atosa. Policajac je detaljno opisao pojedinosti susreta i način na koji je izvršena primopredaja torbe koju je trebao pokupiti kontakt pred hotelom Lav. Tko točno, nije se doznalo, jer je policija stupila u akciju prije predaje pošiljke.  

Bez logike

Dalmatin je izjavio kako se ne osjeća krivim kako ga tereti Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Ustvrdio je kako je imao stotinu način da torbu sakrije u autu, a to nije napravio. Sud je pokušao uvjeriti da nije bilo nikakve logike da bi on znao da je u torbi droga. Sadržaj mu je postao poznat tek u policijskoj postaji. Branio se i da je u Malom Ratu pokušao naći smještaj za neke turiste iz Njemačke, no sud nije prihvatio ni taj argument, smatrajući da je to bilo jednostavnije obaviti mobitelom.

Već osuđen zbog droge u Njemačkoj

Dalmatinu je za otegotnu okolnost uzeta ranija osuđivanost zbog droge u Njemačkoj. U pitanju su bili hašiš i kokain. Nije mu pomogla ni velika količina zaplijenjenog amfetamina jer se od dva kilograma može napraviti veliki broj doza i ugroziti zdravlje velikog broja konzumenata. Dalmatin je inače nezaposlen i bez mjesečnih primanja, što se ne bi nikad reklo po terencu Audi Q3 kojeg je vozio kada je uhvaćen.  

Pročitajte više