"Dvadeseti otmičar" Moussaoui tvrdi da je za 11. rujan odgovorna saudijska kraljevska obitelj

Screenshot: CNN

NAVODNI terorist Zacarias Moussaoui je ponovio optužbe da je u napadu od 11. rujna sudjelovala saudijska kraljevska obitelj.

Moussaoui tvrdi da su dužnosnici saudijskog veleposlanstva umiješani u zavjeru čiji je cilj bio rušenje predsjedničkog zrakoplova Air Force One tijekom leta Billa i/ili Hillary Clinton u Ujedinjeno Kraljevstvo.

U dva pisma ispisana rukom koja su dostavljena federalnom sudu u New Yorku i Oklahomi, Moussaoui je još napisao da su mu u vrijeme kad je učio letjeti u Normanu, Oklahoma, prišli saudijski princ i princeza i da mu je potonja "dala novac" za organizaciju napada od 11. rujna.


Odvjetnici saudijske vlade su opetovano odbacili slične tvrdnje, no Ameriku potresa istraga saudijskih državljana koji su boravili na Floridi a koja sugerira njihovu umiješanost u planiranje napada.

Moussaoui, koji pati od mentalne bolesti i kaznu služi u federalnom zatvoru Florence, Colorado, u pismima navodi da je preživio pokušaj atentata kojeg je naručio terorist Ramzi Yousef kako bi spriječio njegovo svjedočenje o saudijskoj umiješanosti u napade.

Yousef se smatra organizatorom bombaškog napada na World Trade Centar u 1993. godini za kojeg je kasnije utvrđeno da je počinjen "uz blagoslov FBI-a". 

Pročitajte više