Džakula nudi "dokaze": Da je Đikić kao klinac bio u HOS-u dokazuje posprdno pismo novinaru Petru Milošu



VELJKO DŽAKULA koji se jučer obratio javnosti s priopćenjem u kojem Ivicu Đikića, književnika i eminentnog novinara nekadašnjeg Feral Tribunea, a danas urednika Novosti, optužuje za veličanje ustaštva te da je bio pripadnik HOS-a, danas je redakcijama ponudio "dokaz".

Naime, Džakula je poslao redakcijama medija u Hrvatskoj otvoreno pismo Ivice Đikića novinaru Petru Milošu  koje je objavljeno na stranicama Slobodne Dalmacije u studenom 2003. godine. Čelnik Srpskog Demokratskog Foruma tvrdi kako je riječ o nepobitnom dokazu da je Đikić kao 14-godišnjak bio pripadnik HOS-a.

Džakula: Nisam lagao

"U prilogu vam šaljem otvoreno pismo Ivice Đikića u Slobodnoj Dalmaciji iz 2003. iz kojeg je vidljivo da su sve tvrdnje koje sam u jučerašnjem priopćenju iznio protiv njega točne", stoji u obavijesti Džakule. Pismo koje je potpisano s "Ivica Đikić - Dragovoljac HOS-a", zapravo je odgovor na članak "Podvala ludosti", koji je tiskan u Slobodnoj Dalmaciji 13. studenog 2003. godine, a potpisuje ga Petar Miloš.

"Je li mi to hvala što sam s nepunih petnaest godina - kao neka hrvatska verzija neustrašivog Boška Buhe - pristupio HOS-ovim dragovoljcima odlučan u nakani da branim svoj dom i svoju domovinu, pa i da poginem za svoj narod!?", stoji u pismu.

Đikić: Ironija ne priznanje

Đikić je potvrdio kako je on zaista autor tog pisma, no kaže kako je zapravo riječ o posprdnom odgovoru novinaru Milošu i njegovom "domoljublju".

"Iz teksta je sasvim jasno vidljivo kako je riječ o ironiji, a ne ni o kakvom mom priznanju", rekao je Đikić za Index dodajući kako je u vrijeme ratnih sukoba imao 14 godina i išao je u školu. 

Pročitajte više