GROZD-u nakon zdravstvenog odgoja smeta i Zakon o životnom partnerstvu

Ilustarcija: Shutterstock

HOMOFOBNI referendum dao je vjetar u leđa i udruzi GROZD koja se protivi najavljenom Zakonu o životnom partnerstvu, kao i zdravstvenom odgoju u školama. Evo što su poručili:

"Udruga Glas roditelja za djecu - GROZD zahvaljuje svima koji su na nedjeljnom referendumu glasali "za" i tako stali u zaštitu braka i obitelji.

Ovim referendumom nismo samo zaštitili definiciju braka i time osujetili namjere onih koji ustanovu braka žele relativizirati i omalovažiti. Ovim smo referendumom pokazali da se hrvatsko društvo razvija u smjeru općeljudskih svevremenskih vrijednosti i da se većinu hrvatskog pučanstva ne može na tom putu izmanipulirati nikakvim medijskim i političkim spinovima i pritiscima.

Vjerujemo da je samo pitanje vremena kad će i oni građani koji su na referendumu glasali "protiv" shvatiti da mi koji smo podržali inicijativu za zaštitu braka kao zajednice muškarca i žene poštujemo svaku ljudsku osobu, uključujući svakako i one homoseksualne orijentacije, i njihovo ljudsko dostojanstvo. No, ne prihvaćamo ignoriranje mišljenja Europskog suda za ljudska prava koji je rekao da ne postoji pravo na homoseksualni brak. Želja dva homoseksualca da sklope brak nije ujedno i njihovo pravo, obzirom da brak, kao idealno mjesto za rađanje i odgoj djece, ima svoj antropološki smisao i društveno značenje koje se u zajednici dvije osobe istog spola prirodno ne može ostvariti.

Danas nam vladajuća koalicija, pojedini "stručnjaci" i dobar dio medija žele sugerirati da bi Hrvatska trebala prihvatiti homoseksualnu ideologiju kao navodno jedini dobar, moderan, napredan i razvijen put razvoja društva. No, hrvatski narod nije zaboravio da su nam upravo tim riječima nametali i komunističku ideologiju. I tada su mnoga društva otišla u krivom smjeru. Hrvatski su birači u nedjelju jasno pokazali da ne žele da se Hrvatska razvija u tom smjeru.

Na ovom referendumu se "za" brak izjasnilo jednako toliko građana koliko ih je glasovalo za cjelokupnu Kukuriku koaliciju na prošlim parlamentarnim izborima. Sve to pokazuje da se hrvatsko društvo pozitivno razvija u skladu s općeljudskim vrijednostima koje su temelj obiteljskog, ali i gospodarskog razvoja Hrvatske.

Očekujemo od Vlade RH da poštuje tu volju naroda u svim svojim budućim potezima, od najavljenog donošenja Zakona o životnom partnerstvu do promjene koncepta zdravstvenog odgoja. Svako ustrajanje u ignoriranju volje većine koja se jasno očitovala na prošlonedjeljnom referendumu, neodrživo je u demokratskom društvu i prije ili kasnije će biti kažnjeno", Udruga Glas roditelja za djecu - GROZD.

Pročitajte više