Glavašević: Zadrugari su najpozitivnija priča iz Domovinskog rata

Foto: FAH

DANAS se u Dubrovniku održao Sajam zadruga hrvatskih branitelja, a Sajam su obišli i ministar branitelja Predrag Matić te njegov pomoćnik Bojan Glavašević.

Matić se osvrnuo na izrazito pozitivnu atmosferu na sajmu, hvaleći optimizam, vedrinu i radišnost okupljenih, nudeći upravo njih i zadrugarski šator kao hvalevrijedan primjer, nasuprot šatora u Savskoj.

Bojan Glavašević za Index je istaknuo kako je izrazito ponosan na uspjehe braniteljskih zadruga.

Rad kao terapija

"Zadrugari su najpozitivnija priča iz Domovinskog rata. Braniteljske zadruge su oblik socijalnog poduzetništva kojim se ljudima htjela pružiti radna terapija, rehabilitacija i reintegracija u društvo, a sve to kroz rad. Zadrugarima smo pomogli i sufinanciranjem za vrijeme osnivanja zadruga, ali i kroz programe obrazovanja, koji im omogućuju da se lakše vrate u društvo i zajednicu kao njezini produktivni članovi.

Interesantno je i kako je priča o zadrugama svjedočanstvo učinkovitosti terapije kroz rad, među njima nema obiteljskog nasilja, alkoholizma, devijantnog ponašanja, dapače, oni su na ovaj način pomogli sebi i svojom obiteljima. Pomogli su i drugima uključujući ih u rad zadruga", zaključuje Glavašević za Index.

Pročitajte više