HDZ: Među najlošijim smo ekonomijama EU, a Vlada to pokušava liječiti populizmom

Foto: FAH

"POPULIZAM i slatkorječivost Vlade prešli su granicu dobrog ukusa", poručio je Tomislav Ćorić, predsjednik HDZ-ovog odbora za financije, na press konferenciji koju je održao u Dubrovniku.

Ćorićev izlazak pred novinare bio je odgovor na današnju konferenciju za medije koju su u Banskim dvorima održali ministri Branko Grčić, Mirando Mrsić i Darko Lorencin, a povodom porasta BDP-a od 1,2 posto u drugom kvartalu tekuće godine.

"RH se bori s deficitom, događa se eksplozija javnog duga, među najlošijim smo ekonomijama Europske unije, muku mučimo s kredibilitetom, a Vlada to pokušava liječiti populizmom i slatkorječivošću", kaže Ćorić.

Šef HDZ-ovog odbora za financije optužuje Vladu da je BDP pao za oko 3 posto otkad su oni došli na vlast. "Izgubili smo deset milijardi kuna", kaže Ćorić.

Osvrnuo se i na Grčićevu ambicioznu poruku građanima da mogu početi trošiti novac koji su godinama štedjeli u strahu od krize. "Misle li to na 322 tisuće građana koji su blokirani i bore se s ovrhama? Ili na vojsku nezaposlenih od 257 tisuća? Te izjave nemaju uporište u činjenicama", kaže Ćorić.

Pročitajte više