HDZ: Nećemo dopustiti uplitanje srpske Vlade u Vukovar

Foto: Facebook

HDZ neće dopustiti da se od Vukovara stalno radi grad slučaj, a od Hrvatske slučajnu državu što očito nekima odgovara, priopćili su iz te stranke na političke poruke službenog Beograda.

''Zahtjev srbijanske Vlade, predvođene premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom Aleksandrom Vulinom da se raspusti vukovarsko Gradsko vijeće zbog izmjena statuta grada, svjedoči da si službeni Beograd i dalje uzima pravo miješati u unutarnja hrvatska pitanja. Kao što si je nedavno uzeo pravo Hrvatskoj nametati i spomendane koje bi trebala obilježavati, izjednačavajući žrtvu i agresora.'', priopćili su iz HDZ-a.

Prozvali su i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca. ''U suglasju s dijelom vladajuće koalicije te službenim Beogradom Pupovac si uzima pravo „presuđivati“ da su izmjene i dopune Statuta Grada Vukovara protuzakonite i protuustavne, što je flagrantni pritisak na neovisno sudstvo i pravosuđe.'', naveli su iz vodeće oporbene stranke.

Pupovca prozivaju za ''manipulativno spominjanje Jasenovca u raspravi o Statutu Grada Vukovara'' kao i da se 'u suglasju sa službenim Beogradom - u vlastitom glasilu ruga hrvatskoj državnoj himni, ali i osporava hašku oslobađajuću presudu za Oluju''.

Pročitajte više