HDZ: Neozbiljno je reći da je Split među najboljim gradovima u Hrvatskoj

Foto: FAH

SPLITSKI HDZ ocijenio je da premijer Zoran Milanović priča bajke o boljem životu, a njegove izjave da Split „spada među najbolje gradove u Hrvatskoj“, izrečene prilikom jučerašnjeg posjeta tome gradu, HDZ naziva - neozbiljnim.

„Govoriti o Splitu kao gradu u kojem se investira i kojem sve cvjeta, nakon četiri godine promašene SDP-ove vlasti, u najmanju ruku je nepristojno i neozbiljno, posebno kada takve izjave dolaze iz usta hrvatskog premijera“, istaknuo je u priopćenju predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Milanovićeve isprazne bajke o boljem životu ne impresioniraju više niti malu djecu, dodao je Škorić.

Vlada nije investirala ništa u Grad Split

Navodi da Vlada u Grad Split nije investirala gotovo ništa, te da ne postoji niti jedan novi projekt ove vlasti.

"Stoga, nažalost Milanović u Splitu nije imao što obići. Njegov posjet se sveo na promenadnu šetnju i fotografiranje s turistima, kojima još jedino može objasniti da se u Hrvatskoj živi bolje“, naglašavaju iz splitskog HDZ-a, reagirajući na Milanovićeve izjave po kojima je Split za vrijeme njegove Vlade ostvario razvojni napredak.

Činjenice u Splitu govore posve drugačije od Milanovićevih izjava, kažu iz splitskog HDZ-a.

Podsjećaju da splitski gradonačelnik, iz redova SDP-a, Ivo Baldasar dvije i pol godine obećava „megaprojekte Grada Splita“ kojih nema niti na vidiku.

„Jedan smo od rijetkih gradova koji nije sposoban za svoje učenike osigurati besplatne učenike (čak ih i Grad Vukovar osigurava)“, navode splitski HDZ-ovci.

Grad se urbanistički devastira

Ističi i kako je Split grad koji se urbanistički devastira, a gradska vlast dopušta „cirkus ugostiteljskih objekata na Žnjanu“, te štekate po gradskom središtu koji se dobivaju po čudnim okolnostima.

„Grad smo koji je osmislio jedinstven model 'plodouživanja', kojim SDP-ovi sponzori dobivaju atraktivne gradske lokacije“, smatraju u splitskom HDZ-u.

Zaključuju i kako Grad Split ne zna što će s nogometnim klubom Hajduk i košarkaškim klubom Split, simbolima splitskoga sporta.

 

Pročitajte više