Habuš o uhićenju Čehoka i ostalih: Ljut sam i bijesan, Varaždin je zbog njih u dugovima!

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

JUČERAŠNJA nova uhićenja u Varaždinu komentirao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Istaknuo je kako se za vrijeme mandata Ivana Čehoka gradom upravljalo na neracionalan i kriminalan način te da su svi nekadašnji varaždinski brendovi pali u vodu.

"Činjenica je da ljudi koji su nekad bili moralne vertikale i brend grada su zapravo bile moralna i etička sramota za ovaj grad. Ono što ja garantiram Varaždincima, za mojeg mandata se ovakve stvari neće dešavati i nećete me pamtiti po ovakvim situacijama kao što ćemo pamtiti Čehokovu garnituru", rekao je Habuš.

Nekim je građanima trebalo ovo drugo uhićenje kako bi shvatili da iza toga ne stoji politika nego činjenice i način na koji su oni vladali gradom.

"Ljut sam i bijesan"

"Osjećam se ljuto i bijesno jer trošimo ogromnu energiju, vrijeme i novac na odvjetnike da spriječimo posljedice takvog vladanja gradom, štetnih ugovora i da zaštitimo i grad i građane", ističe Habuš.

Kad se zbroje obje optužnice, ona za gradske ugovore s Pataftinom T7 Grupom te ova od jučer, dođe se do iznosa od 55 milijuna kuna za koliko je oštećen gradski proračun.

"Kada me pitate zašto smo morali dići kredit - zato jer se netko ovako ponašao s gradskim novcem. Kad zbrojite kredit i dugovanje grada dođete do iznosa za koji se uhićeni terete", ističe Habuš.

Je li se smjenjivanje uhićenog Stanka Viteza s pročelničkog mjesta u gradu dogodilo slučajno baš na dan kad je i priveden?

"Ispalo je zaista slučajno, gospodin Vitez je trebao dobiti raspoređenje za novo radno mjesto s 1. siječnja, ali je odugovlačio, nije htio preuzeti rješenje. Rješenje je stupilo na snagu dan prije uhićenja", zaključio je Habuš.

Pročitajte više