Hakeri ukrali i objavili više od 6 milijuna lozinki s LinkedIna!

SVE POPULARNIJA društvena mreža LinkedIn istražuje navode da su hakeri ukrali i objavili više od 6,5 milijuna kriptiranih korisničkih lozinki te ih objavili na jednom ruskom internetskom forumu. Hakeri su na forumu objavili datoteku s kriptiranim lozinkama te pozvali hakersku zajednicu da se uključi u njihovo "dešifriranje".

LinkedIn, koji postaje sve popularniji u svijetu i koristi ga više od 150 milijuna ljudi diljem svijeta, nije se oglasio službenim priopćenjem, ali je na svom Twitter profilu objavio da "njegov tim istražuje navode o krađi lozinki".

Graham Cluley, zadužen za sigurnost korisnika, izjavio je za BBC kako vjeruje da su navodi o krađi istiniti i da su hakeri uistinu objavili više od 6 milijuna lozinka korisnika LinkedIna.

"Potvrdili smo da se u objavljenoj datoteci nalaze lozinke korisnika LinkedIna. Savjetujemo svim korisnicima da promijene svoje lozinke na društvenoj mreži. Također, ukoliko iste lozinke koriste i za druge korisničke račune, ne bi bilo loše da i njih promijene", poručio je Cluley.

Pročitajte više