I Sisak u programu Vlade za otpis duga socijalno najugroženijih građana

Screenshot: YouTube

SISAČKA gradska uprava uključila se u program Vlade za otpis dugova socijalno najugroženijih građana, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Sisak još uvijek nije na koljenima, kako mnogi tvrde. Mislim da će ovo biti prelomna godina u borbi za razvoj gospodarstva. Svjesni smo da je velikom broju građana teško, ali ćemo im pomoći pristupanjem Sporazumu Vlade i našim drugim socijalnim programima. Za otpis dugova, sukladno Sporazumu, kriterije ispunjava 57 naših sugrađana, čiji ukupni dug iznosi 77.875 kuna", rekla je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Riječ je, dodala je, o dugovanjima za komunalnu naknadu, komunalni doprinos, plaćanje najamnine i pričuve, te toplinske energije.

Sisak lani otpisao 70 tisuća kuna dugova

I dosad je Grad Sisak provodio više socijalnih mjera i programa kojima je pomagao socijalno ugrožene. Lani je otpisano oko 70 tisuća kuna duga 47 dužnika. Subvencije za javni prijevoz nezaposlenih i korisnika socijalne skrbi iznose oko dva milijuna kuna. Za pučku kuhinju Caritasa Grad izdvaja 70.000 kuna na godinu, a najavljeno je otvaranje i pučke kuhinje u radničkom naselju Caprag. Djelomično ili u cijelosti oslobođeno je plaćanja najamnine za gradske stanove stotinjak građana u iznosu 380.000 kuna.

Pristupanje Sporazumu o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti, najavili su gradonačelnici Kutine i Petrinje.

Pročitajte više