I brodsko-posavski SDP za promjene: Glasali su protiv ministra Jakovine! Žele novog šefa!

Foto: Hina

TKO ĆE biti predsjednik brodsko-posavske županijske organizacije SDP-a, članovi stranke odlučit će u drugom krugu unutarstranačkih izbora 10. studenog između Tomislava Opačka, koji je jučer u prvom krugu dobio najviše glasova, aktualnog predsjednika te organizacije SDP-a Tihomira Jakovine i Tihomira Biščevića.

Opačak je osvojio 341 glas to jest 42,79 posto glasova onih koji su izašli na izbore, Jakovina je dobio potporu od 234 člana stranke to jest 29,36 posto, a treći kandidat dr. Tihomir Biščević dobio je 202 glasa ili 23,35 posto.

Prema rezultatima prvog kruga izbora Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede i aktualni predsjednik županijskog SDP-a više nije prvi izbor te stranačke organizacije. Najviše glasova osvojio je na iznenađenje mnogih Tomislav Opačak, poduzetnik iz Slavonskog Broda.

"Očekivao sam dobar rezultat i pobjedu u prvom krugu, ali eto malo je falilo. Ovo je pokazatelj da u županijskoj organizaciji trebaju promjene", komentar je Opačka, koji je izbjegao potvrditi ili demantirati dublju podijeljenost unutar stranačke organizacije.

Opačak je u predizbornoj kampanji i medijskim istupima jasno na teret stavio Jakovini koalicijsku suradnju s Mirkom Dusparom, bivšim HSP-ovcem i aktualnim gradonačelnikom Slavonskog Broda.

Opačkov rezultat iznenađenje je za mnoge, jer ga u političkom smislu drže neiskusnim. "Za rezultate bi se moglo reći da su iznenađenje jer mnogi za gospodina Opačka nisu ni znali da je u SDP-u", rekao je Marijo Vučinić, predsjednika izborne komisije koja je drugi krug izbora u brodsko-posavskom SDP-u zakazala za 10.studeni.

Višekratni pokušaji novinara da komentar dobiju i od Tihomira Jakovine, ostali su bezuspješni, on rezultate izbora nije čekao u stranačkim prostorijama.

SDP u Brodsko-posavskoj županiji ima 1505 članova s pravom glasa.

Pročitajte više