Iranski vrhovni vođa: Pomoći ćemo svakoj naciji i grupaciji koja se odluči napasti Izrael

IRANSKI vrhovni vođa, Ajatolah Ali Khamenei, danas je pred hodočasnicima u Teheranu s ponosom priznao kako je Iran u prošlosti pomagao militantne grupe u akcijama protiv Izraela.

"Sudjelovali smo u anti-izraelskim akcijama i to nam je donijelo pobjedu u 33-dnevnom ratu Hezbolaha sa Izraelom 2006. godine, kao i u 22-dnevnom ratu između Hamasa i Izraela u pojasu Gaze", kazao je Khamenei u govori kojeg je prenosila i nacionalna televizija, javlja Guardian.

Vrhovni vođa je naglasio kako će istu politiku voditi i ubuduće. "Od sada pa nadalje, na bilo kojem mjestu, ako neka nacija ili grupacija odluči napasti cionistički režim, mi ćemo je podržati i pomoći joj u tome", kazao je Khamenei, dodavši kako je Izrael "kancerozni tumor kojeg treba odstraniti i koji će biti odstranjen".

Khamenei je ujedno kazao i kako je primio tajno pismo Baracka Obame u kojem vodstvo SAD-a Iran poziva na nuklearno primirje i traži uspostavu diplomatskog dijaloga, najavivši kako će kroz par dana to pismo javno objaviti kako bi pokazao da se "Amerikancima ne može vjerovati." Bijela kuća je promptno reagirala kazavši kako takvo pismo ne postoji.

Pročitajte više