Isplati se biti odlikaš: Splitsko-dalmatinska županija najbolje studente nagradila s 10.000 kuna

Ilustracija: Shutterstock

PO PRVI put je 29 studenata Splitsko-dalmatinske županije s prosjekom ocjena 5.0 dobilo nagrade Splitsko-dalmatinske županije.

Ovo je prvi put kako županija nagrađuje svoje redovne studentice i studente, koji studiraju diljem Hrvatske, ali izvan nje i to s 10 tisuća kuna. "Naša strategija je da želimo biti županija znanja, županija najboljih. Već nekoliko godina isplaćujemo novčanu nagradu srednjoškolcima i njihovim mentorima za uspjehe na državnim natjecanjima. Sad smo krenuli i s nagradama za najbolje studente", rekao je župan Ante Sanader i dodao kako su predviđena sredstva u proračunu i za nagrade studentima koji završavaju studij u ovoj godini.

"Možda će i ovo biti poticaj mnogima da se, u borbi za ovu nagradu, malo potrude pa 4,95 dignu na 5, a i profesori da budu malo tolerantni - ako ljudi znaju da im ne cjepidlače za 0,03 ili slično", izjavio je Sanader.

Samo Splitsko sveučilište okuplja preko 20 tisuća studenata, pa je brojka od njih 29 s ovako visokim prosjekom zaista mala. Redovno učenje, redovni odlazak na predavanje, rad, odricanje, učenje - to su stvari koje studenti kažu da je potrebno da se bude vrhunski student. Iako su se odricali i učili više od svojih kolega, ne smatraju kako će im odlične ocjene pomoći da što prije nađu posao.

Župan Sanader je rekao kako su sredstva osigurana za 50 studenata, te je još jednom pozvao sve one koji se do sada nisu javili na natječaj da svoje podatke dostave županiji. Sve informacije o ovogodišnjem natječaju, studenti bi od već idućeg tjedna mogli pronaći i na Internet stranicama županije.

Pročitajte više