Izraelski i hrvatski ministri turizma dogovorili jačanje suradnje: "Hrvatska je upravo ono što Izrael traži"

U SLUŽBENOM posjetu Hrvatskoj je izraelski ministar turizma Stas Misezhnikov. S hrvatskim je kolegom, ministrom Veljkom Ostojićem, razgovarao o aktivnostima u smislu povećanja turističke razmjene dviju zemalja, kao i suradnji na području investicija.

"U Hrvatskoj već postoji nekoliko turističkih projekata koji se vode i razvijaju u suradnji s potencijalnim investitorima iz Izraela i koje se nadaju nastaviti i unaprijediti", izvjestio je ministar Veljko Ostojić.

"Postoji nekoliko kompanija koje su već sada u djelomičnom vlasništvu biznismena iz Izraela i mi smo informirali naše kolege o mogućim investicijskim projektima koji su vezani za daljnji tijek privatizacije hotelskog sektora u Hrvatskoj te smo ih upoznali i s mogućnostima koje su vezane za greenfield investicije", rekao je Ostojić.

"Izraelski hotelijeri traže nova mjesta gdje mogu uložiti novac, a Hrvatska je jedna od odličnih destinacija", složio se i izraelski ministar Misezhnikov. Sezona za Izraelce traje od početka travnja do listopada, a do sada se većina građana odmarala u Turskoj. "To više neće biti slučaj. Tražimo nove destinacije, a Hrvatska ima mnogo za ponuditi", ustvrdio je Misezhnikov.

"Imate odličnu klimu, vrijeme i kombinaciju mora, jezera i šuma, to je upravo ono što Izraelci traže"

"Hrvatska može biti jedna poželjna destinacija za veliko tržište od 100.000 Izraelaca. Imate odličnu klimu, vrijeme i kombinaciju mora, jezera i šuma. To je upravo ono što Izraelci traže", istaknuo je Misezhnikov.

Dodajmo kako je 2011. zabilježeno 30 tisuća dolazaka Izraelaca u Hrvatsku, koji su ostvarili 80 tisuća noćenja. Kako bi ta brojka bila veća i s jedne, ali i druge strane dogovorene su konkretne invcesticije na području promocije Hrvatske prema Izraelu i obrnuto. One, među ostalim, uključuju daljnji zajednički nastup Hrvatske i Slovenije na turističkom sajmu u Izraelu, dogovoren je i susret turističkih agencija i turoperatora, kao i studijska putovanja za novinare, edukacije, treninzi i suradnja na području zdravstvenog turizma.

"Hrvatski su turisti dobrodošli u Izrael jer želimo da se svi uvjere kako Izrael nisu samo sukobi i onakav kakvim ga prikazuju svjetski mediji. 95 posto turista zaljubi se u našu zemlju i bar još jednom u životu odluči se vratiti", poručio je izraelski ministar.

Pročitajte više