Jakovina u Kutjevu: Ovdašnji poljoprivrednici trebaju biti u rangu austrijskih

Foto: Hina

UOČI drugog kruga izvanrednih izbora za gradonačelnika Kutjeva, jučer je održan predizborni skup koalicije SDP-HSU na kojem su podršku kandidatu te koalicije Ivici Nikoliću dali potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva Gordan Maras, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te SDP-ov saborski zastupnik iz pete izborne jedinice Zdravko Ronko.

"Ovdašnji poljoprivrednici trebaju biti u rangu austrijskih, pripremajte se, prilika za projekte uz podršku fondova EU je sada tu. Kutjevo uz poljoprivredu ima priliku i za razvoj kontinentalnog i seoskog turizma", poručio je okupljenima Tihomir Jakovina ističući da je Ivica Nikolić i do sada aktivno surađivao s resornim ministarstvom u cilju potpore razvoju Kutjeva.

Nikolićev protukandidat Josip Budimir član je HDZ-a, a upravo njega i njegovu stranku Gordan Maras prozvao je suodgovornima za nepotreban trošak izvanrednih izbora od 400.000 kuna. "Imali su priliku raditi u korist grada, ali su htjeli raditi isključivo u korist HDZ-a. S osjećajima građana i grada se ne igra, to će shvatiti nakon izbora", rekao je Maras dodavši kako Nikolić u svojoj kampanji predstavlja konkretne mjere koje će podržati i Vlada.

Kandidat za gradonačelnika Ivica Nikolić je ustvrdio da su njegovi protukandidat vodili nekorektnu kampanju jer su nudili neutemeljena obećanja.

Na predizbornom skupu predstavljeno je nekoliko projekata među kojima kogeneracijsko postrojenje na biomasu vrijedno 650.000 eura, te pogon za preradu voća i povrća te proizvodnju sokova vrijedno 500.000 eura. Oba projekta planira graditi tvrtka Projekt-Adria d.o.o. Iz Zagreba.

Pročitajte više