Josipović primio slovenskog ministra obrane

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je ministra obrane Republike Slovenije Romana Jakiča, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Tijekom sastanka istaknuto je kako Hrvatska i Slovenija imaju otvorenu i prijateljsku suradnju na području obrane, prvenstveno na planu obuke, školovanja, bilateralnih i multilateralnih vojnih vježbi, kao i suradnje na području prekogranične humanitarne pomoći.

Naznačeno je kako Hrvatska ostaje privržena europskim vrijednostima i standardima te na tim načelima, kao i na temelju punog poštivanja međunarodnog prava, ravnopravnosti i uvažavanja uzajamnih interesa, želi surađivati sa Slovenijom.

Iskazano je zajedničko uvjerenje kako je i Sloveniji, baš kao i Hrvatskoj, regija jugoistočne Europe i dalje u fokusu, te da dvije države – kao članice NATO i EU – mogu biti konstruktivna snaga koja će usmjeravati države regije k članstvu u euroatlantskim integracijama. Ovom prigodom posebno je istaknuta suradnja u okviru Američko-jadranske povelje, A5, priopćeno je s Pantovčaka.
 

Pročitajte više