Kalmeta u Titovoj jahti poveo Josipovića na krstarenje

Foto: Hina

VOĐENJE političke kampanje je, kažu, naporno i stresno. Cjelodnevna je to aktivnost u kojoj čovjek nema puno vremena za sebe, za odmor i relaksaciju. Jasno je stoga da Ivi Josipoviću nije lako: kampanju je počeo voditi odmah nakon nove godine, a do izbora ima još više od sedam mjeseci.

Vjerojatno je predsjednik stoga objeručke prihvatio ponudu zadarskog gradonačelnika da ovaj sunčani dan provedu na brodu. I to ne na bilo kojem brodu; nakon što su odradili formalne obaveze u zadarskoj Gradskoj vijećnici, Kalmeta i Josipović ukrcali su se na školski brod Učka, u vrijeme Jugoslavije poznatiji kao Podgorka, jahta koju je rado koristio Josip Broz Tito.

Na Titovoj jahti Kalmeta i Josipović obići će zadarske otoke Molat, Silbu i Ugljan. Poslužilo ih je i vrijeme, idealno za dan na moru. U Zadru je sunčano i vedro, a temperatura je ugodnih 21 stupanj Celzijusa.



Prema programu objavljenom na stranicama Ureda predsjednika, na Molatu će Josipović položiti vijenac žrtvama talijanskog fašističkog logora, a Silbi će obići Galeriju Marije Ujević Galetović, te položiti vijenac na grob poginulog hrvatskog branitelja Tonćija Lukina, a u Kalima na otoku Ugljanu uručit će odlikovanje "Hrvatski pleter" supruzi preminulog hrvatskog branitelja Gorkija Kurtina.

Na kraju dana Josipović se vraća na kopno, u obližnju Škabrnju, gdje će imati novu priliku ulizati se biračima. U Škabrnji će Josipović zajedno s čelnicima Općine položiti vijenac za poginule hrvatske branitelje i na Spomenik masovne grobnice ubijenih civila i branitelja, te obići gradilište Memorijalnog centra na Ražovljevoj Glavici.

Pročitajte više