Karamarko: Perkovića ne žele uhititi jer je blisko surađivao s Tuđmanom i Šuškom

Foto: Bruno Konjević/Cropix

U HDZ-u nisu odustali od unutarstranačkih izbora po načelu jedan član-jedan glas, no datum nije određen, jer kako kaže šef te stranke Tomislav Karamarko - očekuju prijevremene parlamentarne izbore.

"Pitanje je naše taktike i strategije u kojem momentu ćemo to napraviti. Ako ćemo to raditi na način, rekao bih košmara, između dvaju izbora koji su nam jako važni, vidjeli ste mi smo pobjednici dvoje izbora u godinu dana. Prema tome to ne bismo htjeli prokockati na način da se bavimo sami sobom", izjavio je Karamarko.

Inače, HDZ obilježava 24. obljetnicu osnutka, a tim povodom stranačko vodstvo položilo je vijence i zapalilo svijeće na Oltaru Domovine i na grobu Franje Tuđmana.

Karamarko je o slučaju Josipa Perkovića rekao da treba poštovati zakon i sve preuzete obveze u skladu s time te da se HDZ neće protiviti njegovu eventualnom izručenju.

"Uhidbeni nalog nije stigao jer je Perković bio bliski suradnik Franje Tuđmana i Gojka Šuška, nego zbog nečeg drugog", kazao je kratko Karamarko, ustvrdivši da ne želi komentirati postupak koji je u tijeku.

Pročitajte više