Kći missice još uvijek ne zna za smrt roditelja: Bivšu miss Venecuele ubila je lokalna kriminalna skupina?

Foto: Facebook

BRUTALNO ubojstvo bivše miss Venezuele Monice Spear Mootz (29) i njezinog bivšeg supruga Henryja Thomasa Beeryja (39) i dalje je glavna tema latinoameričkih medija.

Slavni par ubijen je kada se njihov automobil pokvario na autocesti prema Valenciji. Njihova petogodišnja kćerka koja je u trenutku nesreće bila s njima, također je pogođena u nogu. Ona se, prema tvrdnjama brata bivše missice, Ricarda Speara Mootza, nalazi na privatnoj klinici u Caracasu s bakom i djedom te još uvijek nije svjesna smrti svojih roditelja.

Detalji nesreće se polako otkrivaju. Vlasti u Caracasu su izvijestili da je automobil nesretne obitelji bio prisiljen stati nakon što je naletio na rupu ili oštri predmet na cesti. Policija je zbog ubojstva privela pet osoba na ispitivanje, javlja The Daily Best.

Navodno se radi o kriminalnoj skupini "The Quick Ones". Jednog od članova skupine, poznatijeg kao "El Adolfito", prijavili su lokalni mještani. On je već poznat policiji zbog devet ranijih uhićenja, piše Daily Mail.

Spearina obitelj, koja živi u SAD-u, dugo su pokušavali nagovoriti kćerku da napusti Venezuelu i preseli se njima u SAD budući da su je opljačkali već šest puta, no ona to nije prihvatila jer previše voli svoju zemlju, rekao je njezin brat Ricardo.

Njezin bivši suprugu preselio se u SAD prije 15 godina nakon što su pucali u njega, ali se u Venezuelu vratio 2006. godine. Missica se od njega razvela prije dvije godine, ali ostali su bliski te su praznike i blagdane provodili zajedno sa svojom kćeri Mayom.

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro, koji će prisustvovati pogrebu, izjavio je da je lako moguće da je ubojstvo slavne missice bilo planirano te da se nije dogodila slučajna pljačka. Ipak, predsjednik se našao na udaru kritika svojih građana jer je u protekloj godini zbog nasilja stradalo 24.700 osoba zbog čega se Venezuela našla na listi pet najnasilnijih zemalja na svijetu.

Mlada Monica Spear Mootz postala je nacionalni idol 2004. godine kada je okrunjena titulom Miss Venezuele nakon koje se proslavila ulogom modela i glumice u popularnim latinoameričkim sapunicama. Dvije od najpoznatijih telenovela koje je snimila za Telemundo su "Pasion Prohibida" i "Flor Salvaje".
 

Pročitajte više