Kerry će u Meksiku razgovarati o krizi u Venezueli

Foto: Hina

AMERIČKI državni tajnik John Kerry je u srijedu po dolasku u Meksiko rekao da je sve veće nestrpljenje zbog neuspjeha vlade u Venezueli da pokaže dobru volju da bi se pregovorima razriješila kriza.

Obraćajući se medijima on je naglasio da se nada kako neće biti potrebne sankcije prema venezueli ali da su "sve opcije na stolu"

Američki državni tajnik John Kerry razgovarat će o prekinutim pregovorima o krizi u Venezueli tijekom posjeta Meksiku u srijedu, rekao je neimenovani dužnosnik iz State Departmenta, dodajući da se SAD nadaju da će se ubrzo postići napredak kako bi se smirila kriza u kojoj su dosad deseci ljudi izgubili život.

"smatramo da sve demokratske zemlje zapadne polutke imaju vrlo važnu ulogu u trenucima kad se nešto događa u Venezueli", rekao je taj dužnosnik novinarima uoči prvog Kerryevog posjeta Meksiku.

"Naša je uloga u tome da pokušamo izvršiti pritisak na koga god trebamo... kako bi se proces mogao nastaviti i kako bismo došli do nekih rezultata, što se zasad ne događa", dodao je, priznajući da ni SAD ni Meksiko nemaju osobit utjecaj na Venezuelu, koja se godinama prema SAD ponaša neprijateljski.

"Mislim da nemamo baš puno vremena", naglasio je.

Kerry će se u Ciudad de Mexicu susresti s meksičkim predsjednikom Enriqueom Penom Nietom i ministrom vanjskih poslova Joseom Antoniom Meadeom.

Od početka protuvladinih prosvjeda u veljači, u Venezueli su ubijene 42 osobe, a više od 800 je ranjeno. Uhićeno je oko 3000 ljudi, od kojih je u zatvoru i dalje više od 200.

Pročitajte više