Kolinda ide kod Pape

Foto: Hina, Facebok

IZ UREDA predsjednika izvijestili su kako će Kolinda Grabar Kitarović posjetiti Papu 27. i 28. svibnja.

"Prvog dana službenog posjeta, u srijedu, 27. svibnja, predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Hrvatski katolički zavod Svetog Jeronima te održati predavanje na temu „Žena u politici, izazovi u globaliziranom svijetu“ na Papinskom sveučilištu Antonianum.

Predsjednica Republike razgovarat će s papom Franjom u audijenciji u Papinskoj kući u četvrtak, 28. svibnja, a nakon toga održat će bilateralne razgovore s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom", priopćili su s Pantovčaka.

Blagoslovila je Pantovčak

Podsjetimo, Grabar Kitarović po preuzimanju dužnosti pozvala je svećenika da joj blagoslovi ured.

Fra Jozo Zovko koji je blagoslovio Kolindin ured hercegovački je franjevac najpoznatiji po uvjeravanju javnosti da se u Međugorju doista ukazuje Gospa. Zovko je tako osnovao i brojne udruge koje se bave širenjem poruka koje međugorskim vidjelicama Gospa navodno redovito ostavlja.

Gospina navodna ukazanja u Međugorju nisu službeno priznata čak ni od strane Vatikana. Skepsu prema ovim navodnim ukazanjima, koja svećenik koji je blagoslovio Kolindin ured zdušno zagovara, izrazio je i papa Franjo kada je krajem 2013. na jednoj misi poručio da "Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke".

Pročitajte više