Kolinda ide u Ameriku

Foto: FAH

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ od 6. do 9. ožujka boravit će u New Yorku, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

U petak će Grabar Kitarović u Ujedinjenim narodima sudjelovati na Komemorativnom događaju povodom Međunarodnog dana žena te obilježavanja 20. obljetnice od usvajanja pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje.

Grabar Kitarović vodit će panel "Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica", a trebala bi se u UN-u sastati i s glavnim tajnikom Banom Ki-Moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom K. Kutesom.

Tijekom vikenda će se Grabar Kitarović susresti s hrvatskom zajednicom u New Yorku te s hrvatskim gospodarstvenicima i ulagačima, a pridružit će se i članovima hrvatske zajednice na nedjeljnoj misi u hrvatskoj župi sv. Ćirila i Metoda i sv. Rafaela u New Yorku.

U ponedjeljak će Grabar Kitarović sudjelovati na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton koja od 1995. godine, kada je državna tajnica Hillary Rodham Clinton pozvala međunarodnu zajednicu na poštivanje ravnopravnosti spolova, okuplja svjetske i društvene čelnike na raspravu o ravnopravnosti spolova.

Pročitajte više