Konstruktor uzeo Šari restoran u Splitu, 20 radnika ostalo bez posla!

Foto: Index

POZNATI ugostitelj Božidar Šare ostao je bez svog restorana Bota na Bačvicama u Splitu. Jučer su mu u restoran upali policajci s rješenjem o ovrsi u korist Konstruktor inženjeringa.

Šare već dugo vodi sudsku bitku sa Željkom Žderićem, direktorom Konstruktora, s kojim je prije desetak godina ušao u partnerski odnos.

 

 

Ovrha po presudi iz 2010. godine 

Šare se već požalio kako je Žderić stalno odbijao njegove novčane ponude te uvijek tražio koji euro više. Nemoguća situacija nagnala je Šaru da prestane plaćati pa je Konstruktor 2010. godine dobio pravomoćnu presudu u svoju korist. Rješenje o ovrsi postalo je pravomoćno 2012. godine.

Šare i Žderić svojedobno su se i međusobno kazneno prijavljivali, ali ti su postupci zaključeni bez osuđujućih presuda. Šarina tužba je odbijena, a Konstruktor za svoju nije pokazao preveliki interes pa je postupak obustavljen. 

"U ovoj teškoj situaciji 20 radnika je ostalo na ulici"

Poznati ugostitelj komentirao je za Index jučerašnju ovrhu.

"Ovo je prestrašno, ovaj timing kada su nam upali. Ne vjerujem da se radi o slučaju. U ovoj teškoj situaciji dvadeset radnika je zbog ovoga ostalo bez posla na ulici, a ja ću pretrpjeti veliku štetu. Samo smo danas imali pedeset upita za rezervaciju na Valentinovo, neke već dogovorene aranžmane poput grupe iz Francuske i jednog vjenčanja morat ćemo prebaciti u druge prostore. Od 2002. godine u splitski restoran investirao sam preko milijun eura, što na uređenje prostora, što na plaćanje Konstruktora", kazao nam je Šare.

Idućih dana pokušat će se naći neki dogovor koji bi Šari omogućio da nastavi poslovati u Splitu.  

Pročitajte više