Kosor: Lokalnih izbora u Zagrebu ove godine neće biti

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor opovrgnuo je nagađanja da bi se u glavnom gradu ove godine mogli održati prijevremeni lokalni izbori. "Ponovno kao i prije tri mjeseca želim razočarati sve one koji žele organizirani nered u Zagrebu - lokalnih izbora ove godine neće biti, jer nema smisla da se oni održe", rekao je Kosor te pojasnio svoj stav.
 

"Zamjenica gradonačelnika dobro radi svoj posao. Kao što ste vidjeli u donošenju proračuna, radu Zimske službe i svim drugim odlukama, Grad normalno funkcionira. Izvanredni izbori za gradonačelnika i Skupštinu mogu biti samo kad bi zastupnici dali ostavke. Ti izbori nemaju nikakvog smisla, jer aktualni gradonačelnik kad bi se ponovno kandidirao ne može obnašati dužnost. To bi bila prijevara građana, to bi bili nepotrebni izbori jer ako imaš izbore nakon kojih znaš da će sve biti isto kao i prije, onda to nije troškovno dobro i to je politička prijevara. A protiv takve prijevare ću se boriti svim sredstvima", odlučan je Kosor.

"Ne mogu biti jasniji od ovoga što sam sada rekao"


Gradonačelnik, ponavlja HSLS-ov predsjednik Skupštine, svoja prava može potraživati na Ustavnom sudu, koji ako donese odluku da Bandić može obnašati dužnost gradonačelnika, onda će biti tako, odnosno onako kako su građani odlučili na izborima 2013. godine: "Svako izazivanje krize u Gradu Zagrebu od moje strane neće dobiti podršku. Ne mogu biti jasniji od ovoga što sam sada rekao. Nema lokalnih izbora u Gradu Zagrebu u 2015. godini".
 
Istaknuo je kako je Gradska skupština u ovom trenutku glavni element političke i nadzorne stabilnosti u Zagrebu. A one koji, kako je rekao, žele stvoriti nered u Zagrebu nazvao je neprijateljima grada i Zagrepčana.

Pročitajte više