Kujundžić napao Kolindu: Zastava s kninske tvrđave ne pripada nijednom kandidatu

Foto: FAH

"ZASTAVA na kninskoj tvrđavi ne pripada Josipi Rimac ni Kolindi Grabar Kitarović, ona je simbol pobjede koja pripada cijelom hrvatskom narodu", poručio je Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Hrvatske zore.

Kujundžić je priopćenjem komentirao incident sa skupa HDZ-a koji se u petak održao u Vodicama. Na tom skupu, koji je bio zatvoren za javnost, gradonačelnica Knina Josipa Rimac poklonila je Kolindi Grabar Kitarović zastavu za koju je priznala da ju je skinula s tvrđave u Kninu, a koja je vlasništvo Kninskog muzeja.

"Još uvijek sam u nevjerici na vijest da je gradonačelnica Knina na stranačkom predizbornom skupu hrvatsku zastavu s kninske tvrđave uručila HDZ-ovoj kandidatkinji za Predsjednicu RH, i to s porukom da je nosi sa sobom na Pantovčak, „kao simbol naše HDZ-ove hrvatske pobjede“. Kad bi bilo smiješno, mogao bih odgovoriti da se nadam da će se 25-metarska hrvatska zastava uskoro zavijoriti pred sjedištem NATO-a u Bruxellesu", poručuje Kujundžić.

Predsjednički kandidat Hrvatske zore dodaje da su i Grabar Kitarović i Rimac pokazale da "ne razumiju što znači zastava na kninskoj tvrđavi", kao i da ne razumiju da tu zastavu "nitko ne smije svojatati, posebno ne u dnevnopolitičke svrhe".

"Nije u pitanju materijalna vrijednost zastave, već njena simbolika. Neprikladnost ovog čina još više dolazi do izražaja ususret godišnjici pada Vukovara, dana kada cijela Hrvatska, što simbolički, što doslovno - treba stupati u jednoj koloni", poručuje Kujundžić.

Pročitajte više