Ledeno jutro u Hrvatskoj: Otočac rekorder sa -20 stupnjeva, u Slavonskom Brodu i Slatini -19 stupnjeva

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

KAO ŠTO je i najavljivano, temperature su se sinoć u dijelovima Hrvatske, posebno na kopnu, spustile debelo ispod ništice.

U Otočcu je tako jutros u 6 sati izmjereno -20 stupnjeva, dok su se stanovnici Slatine i Slavonskog Broda u 7 sati probudili uz ledenih -19 stupnjeva. Iznimno je hladno bilo i u Zagrebu, gdje je zabilježeno -15 stupnjeva te u Karlovcu, koji se "ledio" na -16 stupnjeva. U Brestovcu i Čakovcu u 7 je sati zabilježeno -18, a u Bednji, Daruvaru i Varaždinu -17 stupnjeva.

U većini krajeva tijekom današnjeg se dana očekuje barem djelomice sunčano vrijeme. Na Jadranu od sjevera postupno naoblačenje mjestimice uz malo kiše, većinom prema otvorenome moru. U kopnenim predjelima ujutro i prijepodne ponegdje magla, a u unutrašnjosti Istre i u gorskoj Hrvatskoj u drugome dijelu dana može biti slabog snijega. Najviša dnevna temperatura kretat će se u unutrašnjosti uglavnom od -6 do -1, na Jadranu između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend kiša, ali i mnogo toplije

Od sutra se očekuje postupno pogoršanje vremena, ali i osjetniji rast temperatura. Posvuda će biti umjereno i pretežno oblačno, ponegdje kiša, uglavnom na Jadranu i uz njega. U unutrašnjosti Dalmacije te u gorskoj Hrvatskoj još je početkom dana moguć snijeg koji će uz zatopljenje prijeći u kišu što se može smrzavati na tlu. Jutarnja temperatura zraka od -7 do -1 ponegdje na istoku niža, a na Jadranu između 3 i 8 stupnjeva. Najviša dnevna većinom od 0 do 5, na Jadranu između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Pročitajte više