Linić priznao: Teret krize je na građanima

"VLADA rezovima stvara uvjete za bolja vremena, siguran sam da građani to shvaćaju što ne znači da to s oduševljenjem prihvaćaju", izjavio je to na okupljanju HNS-ovaca na Krku prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

"Postoje mrtva tkiva u hrvatskom gospodarstvu koja su zaista mrtva, dugo vremena mrtva i koja, ako ih ostavimo, predstavljaju trajni izvor opasnosti i to je jednostavno činjenica. Mi ne možemo stvoriti temelj za izlazak iz krize ako ekonomski organizam ne ozdravimo, ako svoje troškove ne sredimo u naše mogućnosti. Ja sam siguran da hrvatski građani to znaju, ali to ne znači da to s radošću prihvaćaju", rekao je Čačić.

"Teret krize je na građanima"


U Zadru su konvenciju imali SDP-ovci. Ministar financija Slavko Linić priznao je da je teret krize na građanima. "Gospodarstvu smo otvorili prostor i sada ćemo biti nemilosrdni", obećao je Linić.

"Kad onda tražimo da ta privreda plate doprinose, onda svi jauču i plaču kao da za njih nije odrađeno ovih pet mjeseci. Počnu proizvoditi, ne uspiju, pokradu svoje vjerovnike, prevare radnike, prebace svu imovinu na drugu firmu, varaju i kradu, a mi velimo 'e dosta je, do jučer ste to mogli jer pravosuđe nije reagiralo'. Ova Vlada veli, ako pravosuđe nije, odradit će to ministarstvo financija. Uzimat ćemo vam imovinu", oštar je bio Linić.

Pročitajte više