Mađerić spremna za kampanju: Ulazim u utrku uvjerena u pobjedu!

Foto: hdz.zg.hr

HDZ je konačno izabrao - kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba bit će Margareta Mađerić, zastupnica u Gradskoj skupštini koja je za Media servis izjavila da je uvjerena u pobjedu. "Nije istina da mojom kandidaturom HDZ zapravo podupire Milana Bandića", poručila je Mađerić.

"Očekujem fer, korektnu kampanju u kojoj će programi biti u prvom planu i vjerujem da će HDZ grada Zagreba sa mnom kao gradonačelnicom uspjeti na najbolji mogući način predstaviti naš program i doprijeti do birača", rekla je Mađerić koja baš kao i šef HDZ-a ne misli da su prekasno izašli s kandidatom.

Osvrnula se na izjavu SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Rajka Ostojića koji je HDZ-ovu odluku komentirao riječima 'napokon je i HDZ postavio svog kandidata'.

"HDZ je u pravom trenutku izašao sa svojim kandidatom, nepotrebno je komentirati izjavu Rajka Ostojića, jer ono što se dogodilo u SDP-u sa zamjenom kandidata govori da u SDP-u nema demokracije."

Baš kao i šef stranke Karamarko, tako i Mađerić poručuje da je neistina kako HDZ njenim izborom zapravo neizravno želi podržati Milana Bandića.

"Naravno da to nisu točna nagađanja. To podmeću oni koji nemaju argumenata. Svi koji prate moj osmogodišnji rad u Skupštini uvjereni su u suprotno. Ja sam najviše ukazivala na nedostatke i loš način vođenja Zagreba od strane gradonačelnika Bandića tako da takve teze ne stoje i nisu istinite ", izjavila je Media servisu HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu glavnog grada.

Program za grad Zagreb ne otkriva. Predstavit će ga, kaže, kada za to dođe vrijeme, a cilj je bolji život u Zagrebu.

"Očekujem dobar rezultat, ne bih kalkulirala s postotcima, treba se predstaviti, ima vremena do 19. svibnja, ulazim u utrku uvjerena u pobjedu", rekla je Mađerić.

Upitana hoće li joj birači zamjeriti što se protivila imenovanju jedne zagrebačke ulice po članu benda Ekaterina velika ili će možda to honorirati, Mađerić je poručila da bi opet postupila na isti način.

"Nedopustivo je imenovanje ulice po Milanu Mladenoviću, a da mnogi hrvatski branitelji i ugledni glazbenici nisu do tada imali ulicu u Zagrebu. Htjela sam ukazati na prioritete i na način koji je bio loš za donošenje takve odluke, jer nismo imali jasno izgrađene kriterije. Mislim da je to moja prednost, a ne nedostatak", zaključila je Mađerić za Media servis.

Pročitajte više