Masakr na Trsteniku: Ubio poznanicu kamenom od 13 kilograma da ne vrati dug od četiri tisuće eura

Ilustracija: Arhiva

DOMAGOJ ŠAŠKOR optužen je za teško ubojstvo iz koristoljublja poznanice Tanje Brkljače. Početkom listopada prošle godine na plaži na Trsteniku kraj lokala Stella Mare izudarao ju je kamenom od kila i po, a onda, kada je pala pod udarcima, na glavu joj je bacio kamenu gromadu težu od 13 kilograma!

Učinio je to, navodi Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, kako bi se rasteretio duga od četiri tisuće eura te kako bi se domogao novca za koji je znao da ga Brkljača nosi sa sobom. Pobjegao je nakon masakra, ostavivši Brkljaču da u komi leži u krvi. Pokupio je njezinu torbicu u kojoj je bilo 24 tisuće kuna. 

Šaškora su uhvatili već idućeg dana i pritvorili. Sada mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora od 40 godina. Iskazao je okrutnost i upornost u činjenju kaznenog djela, pobjegao je ostavivši žrtvu da umre.

Nesretnu ženu uočili su prolaznici i pozvali policiju i Hitnu pomoć. I iskusni liječnici bili su šokirani ozljedama koje je zadobila dok ju je Šaškor kamenjem udarao po glavi. Umrla je 15. siječnja u kninskoj bolnici.

Pročitajte više