Milivoje Žugić o Ljubljanskoj banci: Zanemarena je sudbina 130 tisuća korisnika neprenesene štednje

Ilustracija: 24ur.com

MILIVOJE ŽUGIĆ, dugogodišnji odvjetnik dijela štediša Ljubljanske banke i dobar poznavatelj problematike, nakon jučer potpisanog memoranduma između Hrvatske i Slovenije kaže kako je zanemarena sudbina 130 tisuća korisnika neprenesene štednje teške 160 milijuna eura i zatezne kamate.

"Jasno je da država ljudima to ne može uzeti, ali isto je tako jasno da im je mogla nešto dati. Bilo bi lijepo da se dogodilo, da kada su problem stavili u okvir sukcesije, bilo jedna ili druga strana rekla - idemo sada isplatiti vjerovnike tzv. neprenesene štednje. Onda ćemo sav taj iznos razjasniti u okviru problema sukcesije".

Odvjetnik Žugić kaže kako za onih 130 tisuća štediša, koji se smatraju zakinutima ostaje mogućnost da opet idu na sud: "Oni mogu tužiti, ali to je jako tegobno i njihovim patnjama kraja nema".

Srb o Ljubljanskoj banci: Ovo je veliki poraz hrvatske diplomacije


Predsjednik HSP-a Daniel Srb komentirao je memorandum između Hrvatske i Slovenije oko rješavanja pitanja Ljubljanske banke.

"Svi slovenski zahtjevi su ispunjeni, niti jedan hrvatski zahtjev ispunjen nije. Praktično, hrvatska strana je samo stvarala dojam da se pregovara i da će nešto kroz pregovore uspjeti osigurati. Nije uspjela osigurati ništa. Generalno, ja ovo nazivam katastrofom i velikim porazom hrvatske diplomacije", rekao je Srb i dodao kako je to veliki gubitak za Hrvatsku.

"Hrvatska se jučer odrekla vrijednosti jednog Pelješkog mosta", kaže Srb.

Pročitajte više