Ministre ne zabrinjavaju Čačićeve kritike: "Ne treba to gledati tragično, nego dobronamjerno"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

NAKON što je jučer bivši prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić svojim nekadašnjim kolegama u Vladi poručio kako zbog rezanja investicija neće biti rasta, njegove riječi ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić ne shvaća kao kritiku.

"Ja nisam baš shvatio da je to kritika. To su sugestije", rekao je Hajdaš Dončić koji kaže kako je za jučerašnju željezničku nesreću kriv ljudski faktor.

"Na žalost, događa se. Drago mi je što nije bilo ljudskih žrtava. Ovo je tragedija, a razgovaramo s upravama i ukazujemo na veću koncentriranost i obzirnost prema tome upravo zbog dotrajalosti sustava", izjavio je Hajdaš Dončić.

Vrdoljak: Ne treba to gledati tragično niti bezobrazno nego dobronamjerno

Čačićevu nevjericu ne dijeli, barem ne otvoreno, njegov nasljednik. Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak na pitanje smatra li nekorektnim Čačićeve prozivke, odgovara kao i o HNS-ovom vikend priopćenju - krivo je protumačeno.

"Ratko je čovjek koji strategije definira i sad je u jednoj posebnoj poziciji. Nije to lako kao čovjek izdržati. S druge strane, ne treba to gledati tragično niti bezobrazno nego dobronamjerno. Ja osobno mislim da su ciljevi puno veći, da su ciljevi 1,8", rekao je Vrdoljak.

Bivši prvi potpredsjednik svojim je nekadašnjim kolegama ministrima poručio kako zbog rezanja investicija neće biti rasta.

Mrsić: Cilj nam je da se Hrvatska pokrene


Pomirljiv je i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, dodajući da se reforme moraju provesti, ne zbog MMF-a, oporbe ili Vlade, već građana.

"Jasno, u suradnji s koalicijskim partnerima. Koalicijski sporazum je potpisan, komuniciramo s koalicijskim partnerima i mislim da tu neće biti problema. Kada govorimo o komentarima politike, te komentare i dogovore ostavite da se mi među sobom dogovorimo. Cilj nam je da se Hrvatska pokrene", rekao je Mrsić i dodao: "Je li BDP 1,8% realan ili nije - to nam je cilj kojem trebamo težiti i napraviti sve da dođemo do tog cilja", istaknuo je Mrsić.

Linić: Investicije moramo rezati

Čačićevu izjavu da Vlada ne bi smjela odustati od investicija u javnom sektoru, jer rezanje znači da nema rasta, komentirao je i ministar financija Slavko Linić.

"To stoji da je to manje posla za privatni sektor, ali to su prijedlozi o kojima će se raspravljati. Ako želimo imati manji deficit, ako želimo na neki način veće učešće privatnog sektora, a smanjiti javni sektor, to znači rezati neke investicije u javnom sektoru", kaže Linić.
 

Pročitajte više