Mjesec dana do lokalnih izbora kandidati za zagrebačkog gradonačelnika u akciji

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić točno mjesec dana uoči lokalnih izbora naglasio je kako on neće imati problema sa anonimnim donatorima jer neće imati kampanju.

"Zamolit ću naše ljude koji žele uplatiti nešto i simpatizere gradonačelnika koji se na izvjestan način klade ili žele da gradonačelnik pobjedi, da transferiramo te novce odmah u Zakladu za moždani udar", rekao je Bandić koji je, osim toga, najavio i kupnju psa za slijepe osobe.

"Minimalna kampanja, bez posebne PR agencije jer ja se Zagrepčanima ne trebam posebno predstavljati, mene Zagrepčani dovoljno znaju. Neću sudjelovati na taj način u kampanji, nego na onaj način na koji sam i dosad sudjelovao. Što se tiče plakatiranja, mislim da ti plakati koji će osvanuti ovih dana, najviše govore o sebi i ne želim u tome sudjelovati", rekao je Bandić.

Vukšić: Objavljujem rat nepotizmu i pljački

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Hrvatskih Laburista Branko Vukšić objavio je ispred Gradskog poglavarstva rat mnogima poručivši kako svi političari nisu isti.

"Objavljujem rat nepotizmu, pljački, dobrom negospodarenju novcem građana Zagreba, objavljujem rat pohlepnim bankama koje uzimaju Zagrepčanima novac", rekao je Vukšić, a rat je objavio je i nezaposlenosti u Zagrebu.

"47 tisuća Zagrepčana je nezaposleno i još se time hvale i kaže - mi imamo najmanju nezaposlenost. Lako se busati u prsa najmanjoj nezaposlenošću kada znamo da je Zagreb privredom pola Hrvatske. U Zagrebu bi trebali svi biti zaposleni", istaknuo je Vukšić.

Kandidat Laburista za zagrebačkog gradonačelnika objavio je, između ostalog, i rat bezidejnosti, lažnim obećanjima i improvizaciji.

"Vi dobro znate da je ovdje u Zagrebu sve svedeno na to da ako gradonačelnik ne sleti s lopatom kao Batman neće biti očišćen snijeg, ako ne zagaca po gradilištu, neće to gradilište biti završeno. Treba funkcionirati sustav", istaknuo je Vukšić.

Mađerić: Prioritet je rješavanje problema nezaposlenosti

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Margareta Mađerić u muzeju Mimara predstavila je program "5 puta 5 za 5 puta bolji Zagreb".

"Apsolutni prioritet je rješavanje problema nezaposlenosti uz poticanje malog i srednjeg poduzetništva i obrta. Smanjit ćemo gradski prirez s 18 na 12%. Isto tako, posebnu pažnju posvetit ću razvoju rubnih dijelova Grada Zagreba", najavila ja Mađerić.

Problem legalizacije bespravno sagrađenih objekata ublažit će smanjivanjem cijene po svim zonama u Gradu Zagrebu, a najavila je i restrukturiranje Holdinga.

"Imat ćemo bolju, kvalitetniju, a jeftiniju komunalnu uslugu", najavila je Mađerić.

Holjevac: Nudimo programe koji su važni za Zagreb

Na Trgu bana Jelačića danas je potpise za gradonačelnicu grada Zagreba počela skupljati i predsjednica Zagrebačke nezavisne liste Tatjana Holjevac.

"Danas je prvi dan sakupljanja. Nudimo programe koji su važni za Grad Zagreb. Slogan nam je 'Pobijedimo nezaposlenost", rekla je Holjevac koja poručuje kako u Zagrebu ima oko 60 tisuća ljudi bez posla, a programi Nezavisne liste već u prvoj godini mogu ostvariti 10 tisuća novih radnih mjesta.

Pročitajte više