Mudrinićevoj "ekipi" u Udruzi poslodavaca zasmetala Linićeva izjava da previše ovise o državi

Foto: Arhiva

"KOLIKO god to ministru Liniću bilo teško čuti činjenica je da Vlada unatoč dobrim namjerama nije uspjela poboljšati uvjete za poslovanje, što je jedini put izlaska iz duboke krize u kojoj se nalazimo", stoji u priopćenju Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) koju odnedavno vodi Ivica Mudrinić. Naime, HUP-ovce su posebno razočarale izjave ministra financija Slavka Linića jer kažu da tako "potpiruje antipoduzetničku klimu", a ne vidi Vladin neuspjeh u pokretanju investicija.

HUP ne vidi razloga zašto bi itko u Hrvatskoj njih napadao i realni sektor i to samo zato jer su konstatirali ono što vide i svi drugi.

"Ministar financija nikako ne bi smio na ovakav način potpirivati antipoduzetničku klimu jer bez poduzetništva nema realnog sektora, a bez njega nema punjenja proračuna ni financiranja države", kažu u HUP-u dodajući da je upravo nedostatak investicija, i domaćih i stranih, kao rezultat loše investicijske klime nešto na što ukazuju svi stručnjaci.

Linićeva uloga trebala bi biti poticanje poduzetništva i pozitivna investicijska klima te zagovaranje dijaloga i partnerstva.

"Prebacivati lopticu na poduzetnike te kriviti realni sektor za stanje u gospodarstvu očito je izraz nervoze ministra čiji su zakonski prijedlozi i prijedlog proračuna zadnjih dana na udaru kritike sa svih strana", zaključuju u HUP-u.

Podsjetimo kako je ministar Linić, komentirajući pad BDP-a, rekao da smatra najviše odgovornim realni sektor gospodarstva koji po njegovu mišljenju nema vlastite ideje i programe te u prevelikoj mjeri ovisi o državi.

 

Pročitajte više