Napreduje gradnja Ikee: Postavljen krov na zgradu buduće robne kuće

Foto: Ikea 

IKEA Hrvatska danas je obilježila završetak jednog od najvećih završnih građevinskih radova – postavljanje krova na buduću robnu kuću IKEA Zagreb.

"Hrvatska je prva zemlja koja se pridružuje IKEA obitelji nakon 2006. Htio bih zahvaliti Vladi, općini Rugvica i Zagrebačkoj županiji te svim partnerima, a pogotovo našim zaposlenicima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće“, rekao je u svom uvodnom govoru Dragan Skalušević, direktor tvrtke IKEA Hrvatska.
 
Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, osvrnuo se na dobrobiti koje ova investicija donosi i naglasio važnost otvaranja radnih mjesta te suradnje s obrtnicima i poduzetnicima Zagrebačke županije.
 
Lars Schmidt, veleposlanik Kraljevine Švedske, istaknuo je kako je IKEA druga ambasada Švedske u Hrvatskoj te kako je zadovoljan što će švedska kultura u Hrvatsku dolaziti u plosnatim paketima.
 
U robnoj kući IKEA Zagreb, na oko 38 tisuća četvornih metara, bit će smješteni izložbeni i prodajni prostor, igraonica za djecu Småland, restoran s petstotinjak mjesta te trgovina švedskom hranom. U prvoj godini poslovanja očekuje se otprilike 3 milijuna posjetitelja za koje će se brinuti tristotinjak zaposlenika.
 
Jučer je završen drugi i posljednji krug natječaja kojim se provodi masovno zapošljavanje za robnu kuću IKEA Zagreb.
 
U prvom krugu zapošljavanja, koji je održan početkom veljače 2014., za oko 110 radnih mjesta u odjelima Protok robe, IKEA Food i Procjena štete namještaja i popravci prijavilo se više od 8.600 kandidata, a prijave su stigle iz čak sedam zemalja (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Slovenija, Austrija, Italija i Njemačka).
 
Prosječna dob kandidata je 33 godine dok je omjer muških i ženskih kandidata 65 naspram 35 posto. Predselekcijski proces još je u tijeku, a na telefonske razgovore trenutno je pozvano oko 1.000 kandidata.
 
 

Pročitajte više