Nastavlja se "proljetno božićno" vrijeme: Na moru i do 19 stupnjeva, srednom tjedna u gorju opet - snijeg

Foto: Pljusak.com/DHMZ (Zagreb, Dubrovnik, Split, Rijeka), Index

U VEĆEM dijelu Hrvatske danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ali i iznadprosječno toplo. Najviša dnevna temperatura tako će se uglavnom zadržavati između 12 i 17, na Jadranu od 14 do čak 19 stupnjeva Celzijevih.

Najviše sunca će biti u Slavoniji i Baranji te Dalmaciji.

Vjetar će puhati slabo do umjereno, u gorju povremeno i jak jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo.

Povremeno malo kiše očekuje se u Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu, najčešće na širem riječkom području. U zaleđu Rijeke može pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Već tijekom jutra je posvuda bilo za oko 2 Celzijeva stupnja toplije nego jučer.

Sunce opet tek krajem tjedna, sredinom tjedna u gorju snijeg

Zanimljivo je spomenuti i kako je jutros u 7 sati u Zagrebu bilo čak 10 stupnjeva na Griču, dok je u Maksimiru izmjereno samo 4. U 11 sati temperatura se izjednačila pa je Grič mjerio 11, a Maksimir 10 stupnjeva.

Oblačno s povremenom kišom nastavit će se sve do četvrtka na moru, odnosno petka na kopnu kada bi prema prognozi DHMZ-a trebalo konačno opet zasjati malo sunca.

A u gorskim predjelima s utorka na srijedu očekuje se pad temperature te su tijekom noći moguće i susnježica i snijeg koji se ne bi trebao zadržavati s obzirom da će kroz dan temperature ići na oko 5 stupnjeva iznad nule pa i više.

Ovako je jučer bilo u Zagrebu:

Pročitajte više