Nastavljeno suđenje Siniši Svilanu; Softić: Osobno sam mu dao novac, zvali smo ga "Mister 1000"!

Foto: HTV

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Siniši Svilanu bivšem direktoru programa Nove TV. Svilana se tereti da je primio mito od vlasnika producentske kuće Core media Vladimira Šelebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV.

Na klupi za svjedoke danas je bio Edvin Softić. On je, između ostalog, ustvrdio kako je Svilanu osobno predao novac za realizaciju emisija koje su se prikazivale na Novoj TV.  "Da je Siniša Svilan tražio novac, to mi nitko konkretno nije rekao. Dijana Čuljak i Šelebaj rekli su mi da Svilana treba nagraditi jer je on čovjek koji može dojaviti koji se formati traže na TV-u. No znam da je dobivao novac, jer smo ga interno zvali "Mister 1000", kazao je Edvin Softić, aludirajući da je Siniša Svilan svoje usluge naplaćivao 1000 eura.

Novac je osim Svilana primala i Silva Mustapić, Svilanova djevojka, a Svilan je novac primao za emisije "1 na 1" te "U sridu", koje su se emitirale na Novoj TV.

Nakon što je sudsko vijeće u rujnu ove godine zabranilo USKOK-ovoj tužiteljici predočenje dva iskaza koja je u drugoj istrazi dao jedan od krunskih svjedoka, producent Edvin Softić suđenje je prekinuto. Vrhovni sud tek se nedavno očitovao o žalbi USKOK-a pa se sada suđenje nastavilo.

Među svjedocima Hloverka, Iva Gačić i Dijana Čuljak


Podsjetimo kako je Svilan na početku suđenja odbacio optužbe da je od 2004. do kraja 2007. primio 262 tisuće eura mita. "Sve je netočno, ne osjećam se krivim", izjavio je Svilan na početku ročišta.

Među svjedocima koji će svjedočiti tijekom suđenja, a kojih je na pripremnom ročištu potvrđeno 30-ak, pojavit će se Hloverka Novak Srzić, direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić te bivša supruga Vladimira Šelebaja, Dijana Čuljak.

USKOK je protiv Svilana podigao optužnicu zbog sumnje da je od Šelebaja u tri godine uzeo ukupno 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisija "1 na 1", "U sridu", "Istraga", "Rekonstrukcija" i "Interijeri" u programu Nove TV.

Pročitajte više