Nema suđenja: Fra Šimina bankarica obavila preglede, ali se razbolio sudac Lozina

Foto: Hina

NIŠTA OD za sutra planiranog nastavka suđenja fra Šimi Nimcu i bankarici Jasmini Bilonić. Premda je suđenje odgođeno zbog raspravne nesposobnosti optužene Bilonić i njenih problema sa srcem i štitnjačom i premda je bilo neizvjesno hoće li uspjeti završiti sve predviđene zdravstvene preglede, razlog za odgodu nije njezino stanje, već bolest suca Slavka Lozine. Zbog napadaja kamenca uzeo je bolovanje.

Nastavak u rujnu?

Kako doznajemo od branitelja Joška Čeha, Bilonić je obavila sve preglede i pribavila svu potrebnu dokumentaciju za tri vještaka medicinske struke koje je Lozina namjeravao pozvati na raspravu kako bi utvrdili njezinu sposobnost za suđenje. Odvjetnik Čeh drži da bi joj dali poštedu preko godišnjeg odmora. Kako se cijeni da bi to razdoblje bilo dovoljno i za oporavak suca Lozine, sva je prilika da će nastavak, a ujedno i završetak suđenja za pronevjeru 10 milijuna kuna crkvenog novca, biti upriličen u rujnu. 

Fra Šime priprema višesatnu govoranciju

Tada bi trebali čuti i obrane optuženih. Očekuje se višesatni nastup fra Šime i pojašnjenje zbog čega nije počinio kazneno djelo unatoč tome što je s računa župe u Baškoj Vodi pokupio sav novac. Nakon završnih riječi obrane i optužbe, Lozina bi trebao objaviti presudu.

Nela Pedišić, braniteljica fra Šime, već je najavila mogućnost da bude problema s presudom ukoliko se ne sasluša nadbiskup Marin Barišić, na početku suđenja predložen za svjedoka. Lozina je odlučio ne smetati nadbiskupa, nakon što se ovaj ispričao i zamolio da ga više ne zovu jer nema izravnih saznanja o prodaji crkvenog zemljišta i nestanku ne baš zanemarive svotice sa župnog računa.

Pročitajte više